I K T I S A T
D A N I S M A N L I K

Sayfa Yükleniyor

Hizmetler

KOSGEB

Stratejik Ürün Destek Programı






1) Kimler Yararlanabilir?


• Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında kesin başvuru yapmaya davet edilen Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri


2) Desteklenen Alanlar ve Destek Unsurları Nelerdir?


• Programın amacı Türkiye’de orta-yüksek ve ileri teknoloji seviyeli sektörlerde, katma değeri yüksek ürünlere yönelik projelerin desteklenmesidir.

• Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenen öncelikli ürünler listesinde yer alan GTİP kodlarına karşılık gelen ürünlerin üretimi desteklenmektedir.

• Destek süresi en az 8, en çok 36 aydır.

• Desteğin üst limiti 1.800.000 TL hibe ve 4.200.000 TL geri ödemeli destek olmak üzere toplamda 6.000.000 TL’dir. Hibe ve geri ödemeli destek birlikte kullandırılmaktadır.

• Destek oranı proje bütçesinin %60’ıdır. Sağlanan destek miktarının %30’u hibe, %70’i geri ödemeli olarak sunulmaktadır. Ancak makine-teçhizat kalemlerin yerli malı tebliğine uygun olması veya projede açık kaynak kodlu yazılım kullanılması halinde hibe oranı 15 puan artırılarak, geri ödemeli destek oranı ise aynı oranda azaltılarak uygulanabilmektedir.

• Proje kapsamında makine-teçhizat, yazılım, personel, referans numune ve hizmet alımı giderleri desteklenmektedir.

• Başvuru tarihi itibariyle en fazla 3 yıllık olmaları kaydıyla 2. el makine desteklenebilmektedir.

• Personel giderleri yeni istihdamı karşılamakta olup; geri ödemesiz şekilde kullandırılmaktadır.

• Hizmet alım giderleri olarak eğitim ve danışmanlık, tasarım, test-analiz ve kalibrasyon giderleri ile bilgi transferi giderleri karşılanmaktadır.

• Hedef sektörler 8 alandan oluşmakta olup; bunlar kimya, tıbbı cihaz, makine, eczacılık, elektrikli teçhizat, elektronik, ulaşım araçları ve diğer başlığı altındaki sektörlerdir.

• İşletme, Stratejik Ürün Destek Programına projesinin tamamlanmasının üzerinden 1 yıl geçtikten sonra farklı bir ürün için başvuru yapabilir.

• KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programından yararlanan işletmeler, Stratejik Ürün Destek Programından yararlanamaz.


3) Başvuru Dönemi Ne Zamandır?


Programa başvuru Bakanlığın sektörel çağrı ilanı ile birlikte iki aşamalı olarak yapılmaktadır. Bu çerçevede ilk önce ilan edilen sektörde ön başvurunun Bakanlığa yapılması, kabul görmesi halinde ise kesin başvurunun KOSGEB’e yapılması gerekmektedir.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmaya yönelik yapacağınız yatırım projelerinin desteklenmesidir.

Program kapsamında yatırım projeleriniz, geri ödemesiz 1.800.000 (birmilyonsekizyüzbin) TL ve geri ödemeli 4.200.000 (dörtmilyonikiyüzbin) TL olmak üzere toplam 6.000.000 (altımilyon) TL’ye kadar desteklenecektir.

Türkiye’de yerleşik sermaye şirketi statüsündeki işletmelerden, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı çağrı planında yer alan ürünleri üretmek üzere Bakanlığa ön başvuruda bulunup kesin başvuru yapmaya davet edilerek portal üzerinden KOSGEB’e yönlendirilen ve KBS’de kayıtlı, aktif durumda ve KOBİ bilgi beyannamesi güncel olan İşletmeler başvuru yapabilir.

Whatsapp üzerinden soru ve sorunlarınızı paylaşabilirsiniz..