Sayfa Yükleniyor
• KOBİ’ler
• 6102 sayılı kanuna tabi kooperatifler
Programın amacı, KOBİ’lerin enerji verimliliği konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, gerekli stratejilerin oluşturulması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.
Program kapsamında; elektrik motorları etüt hizmeti desteği, elektrik motorları değişim giderleri desteği, enerji etüt hizmeti desteği ve verimlilik artırıcı giderler desteği olmak üzere dört çeşit destek bulunmaktadır.
Elektrik motorları etüt hizmeti, 5.000 TL’ye kadar %100 oranında desteklenmektedir. Elektrik motorları değişim giderleri, 120.000 TL’ye kadar %75 oranında desteklenmektedir. Enerji etüt hizmeti, 30.000 TL’ye kadar %75 oranında desteklenmektedir. Verimlilik artırıcı giderler, 900.000 TL’ye kadar %40 oranında desteklenmektedir.
Elektrik motorları etüt hizmeti desteği ve enerji etüt hizmeti desteği kapsamında hizmet sağlayıcı olabilen EVD şirketleri, Etüt-Proje Sertifikasına sahip kişiler ve Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunu olup Enerji Yöneticisi Sertifikasına sahip kişiler destekten yararlanan işletmelere hizmet verebilmektedir.
Destek programının süresi iki yıldır.
Program sürekli açık olup, istenildiği zaman başvuru yapılabilmektedir.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin enerji verimliliği konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu konuda gerekli stratejilerin oluşturulması, bu stratejiler doğrultusunda kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.
KOBİ’lerin enerji verimliliği konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, gerekli stratejilerin oluşturulması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.
KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı'nın amacı: KOBİ’lerin enerji verimliliği konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu konuda gerekli stratejilerin oluşturulması, bu stratejiler doğrultusunda kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.