I K T I S A T
D A N I S M A N L I K

Sayfa Yükleniyor

Hizmetler

KOSGEB

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı






1) Kimler Yararlanabilir?


• KOBİ’ler

• 6102 sayılı kanuna tabi kooperatifler

• Girişimciler


2) Desteklenen Alanlar ve Destek Unsurları Nelerdir?


• Program ile yeni bir ürün, yeni bir süreç ve/veya yeni bir hizmet üretmek veya iyileştirmek için bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikirler geliştiren projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca değişen pazar taleplerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlanması amacıyla yeni ürünlerin üretilmesi amaçlanmaktadır.

• Proje süresi en az 8, en fazla 24 aydır.

• Proje kapsamında sağlanan desteklerden Nitelikli Personel Giderleri Desteği %100 oranında, diğer unsurlar ise %75 oranında hibe şeklinde desteklenmektedir. Alınacak makine, teçhizat ve yazılımın yerli malı olması durumunda destek oranı %90’a çıkmaktadır.

Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımları Desteği: Desteğin üst limiti 200.000 TL hibe ve 300.000 TL geri ödemeli olmak üzere toplam 500.000 TL olup; makine-teçhizat yeni veya 2. el olabilmektedir.

Nitelikli Personel Giderleri Desteği: Tam zamanlı mevcut veya yeni istihdam edilecek personel için asgari önlisans mezunlarına ve 1 yıl içinde lisans mezunu olabilecek öğrencilere, net asgari ücretin günlük tutarının belirli katsayılarla çarpımı sonucu elde edilecek tutarda aylık ödeme yapılır. Destek üst limiti 300.000 TL olup; işletmesini sermaye şirketi olarak kuran girişimciler mezuniyet durumuna bakılmaksızın kendisi ve projede görevli bir ortağı için de söz konusu destekten yararlanabilir. Bu durumda eğer öğrenim durumu belirlenen kriterlerin altında kaldıysa katsayı düşürülür.

Sınai Mülkiyet Hakları Giderleri Desteği: Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım Tescil, Entegre Devre Topografyaları Tescil Belgeleri için en fazla 100.000 TL hibe verilebilmektedir.

Test-Analiz ve Belgelendirme Desteği: Test, analiz, kontrol-muayene, kalibrasyon, ürün belgelendirme giderleri, en fazla 100.000 TL’ye kadar desteklenmektedir.

Proje Danışmanlık Desteği: Danışmanlık desteğinin üst limiti 25.000 TL’dir.

Eğitim Desteği: Eğitim desteğinin üst limiti 25.000 TL’dir.

Proje Tanıtım Desteği: Tanıtım ürünü giderleri en fazla 15.000 TL’ye kadar desteklenmektedir.

Yurtiçi/Yurtdışı Ziyaret Desteği: Kongre/Konferans/Fuar/Teknolojik İşbirliği Ziyaretleri, yurt içi ziyaret başına 5.000 TL, yurt dışı ziyaret başına 15.000 TL, toplam 25.000 TL’ye kadar desteklenmektedir.

İşletme Kuruluş Giderleri Desteği: Gerçek kişi statüsünde kurulmuş işletmelere 5.000 TL, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş işletmelere 10.000 TL destek sağlanır.


3) Başvuru Dönemi Ne Zamandır?


Program sürekli açık olup, istenildiği zaman başvuru yapılabilmektedir.


Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programın amacı, desteklenecek araştırma-geliştirme ve inovasyon projeleri aracılığıyla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve/veya hizmet üretmelerini sağlamaktır.

Ar-ge İnovasyon(Prototip üretim %75 Hibe) destekleri , 150.000 TL oranında malzeme ve makine teçhizat desteği %75 hibe, 150.000 TL personel gideri desteği üniversite mezunu şartı bulunmaktadır.

Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme); bir organizasyonun (kamu, özel, STK, üniversite vb.) bilgi üretmesi ve bu bilgiyiyeni ürün, hizmet, teknoloji ya da sistemlerin geliştirmesinde kullanmasıdır.

Whatsapp üzerinden soru ve sorunlarınızı paylaşabilirsiniz..